Удар по Дніпру: Мерія виплатить до мільйона гривень сім'ям, які втратили житло

Удар по Дніпру: Мерія виплатить до мільйона гривень сім'ям, які втратили житло

Укрінформ
Мерія Дніпра виплачуватиме до мільйона гривень кожній родині, яка втратила житло внаслідок російського ракетного удару 14 січня. Ще стільки ж обіцяє дати обласна адміністрація.

Про це в Телеграмі написав міський голова Дніпра Борис Філатов, підбиваючи підсумки зустрічі з мешканцями пошкодженого обстрілом будинку, передає Укрінформ. 

“Ми починаємо інструментальне обстеження будинку. У найближчі тижні буде визначено, які квартири можливо відбудувати, а які, на жаль, потребуватимуть демонтажу. Та вже зараз очевидно, що їх не менше сотні", - йдеться у дописі.

За його словами, місто монетизує допомогу постраждалим: “Мерія виплачуватиме до мільйона гривень для кожної постраждалої родини, що втратила житло. Ще стільки ж обіцяє додати обласна адміністрація”. Також є низка домовленостей із соціально відповідальним бізнесом. Про готовність допомогти також вже заявили міста-побратими Дніпра і деякі приватні благодійники.

Читайте також: Удар по Дніпру: Зеленський обіцяє, що усіх причетних до обстрілу будинку знайдуть

"Для зруйнованих і пошкоджених квартир анулюються борги за комуналку міським структурам. Мерія також бере на себе безкоштовно: організацію поховань, оформлення документів, лікування, юридичні послуги, вивезення меблів - взагалі все, що необхідно", - наголосив Філатов.

Міський голова запевнив, що комунальники замінять усі вибиті вікна, а “Дніпрогаз” незабаром відновить подачу газу до осель у вцілілих під’їздах. Філатов порадив мешканцям звертатися до департаменту соцзахисту по матеріальну допомогу, пообіцявши, що місто буде виплачувати і 10, і 50, і 100 тисяч гривень.

Читайте також: Ракетний удар по Дніпру: найменшій убитій дитині було лише 11 місяців

Як повідомлялося, 14 січня у Дніпрі російська ракета влучила в 9-поверховий будинок. Загинули 46 осіб, 80 зазнали поранень. За попередньою інформацією, було зруйновано та пошкоджено 236 квартир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-