СБУ затримала в Херсоні колишню очільницю «філії залізниці рф»

СБУ затримала в Херсоні колишню очільницю «філії залізниці рф»

Фото
Укрінформ
В Херсоні Служба безпеки України затримала колишню очільницю “філії російської залізниці”, яка допомагала транспортувати в Україну військові ешелони російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“Служба безпеки викрила ще одну пособницю ворога у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Зловмисницею виявилась колишня посадовиця міжгалузевого підприємства залізничного транспорту, яка під час захоплення міста приєдналась до місцевої окупаційної адміністрації”, - ідеться в повідомленні.

Там зловмиснаця очолила створене агресором “підприємство промислового залізничного транспорту “Херсонської залізниці”. На цій “посаді” жінка допомагала ворогу налагодити залізничне сполучення з українським містом для забезпечення потреб російських угруповань на південному фронті.

Читайте також: Оголошену в розшук чиновницю з Херсона взяли під варту - підозрюють у колабораціонізмі

Насамперед зловмисниця сприяла транспортуванню військової техніки, озброєння та боєприпасів з території рф до тимчасово захопленої частини Херсонщини.

Також вона організувала розграбування технологічного обладнання рухомого складу місцевого підприємства української залізниці для його передачу країні-агресору.

Крім цього, вона особисто закликала місцевих жителів підтримати російських агресорів і вступати до лав загарбницької установи.

Жінка за це обіцяла лояльне відношення з боку росіян та виплату “зарплат” в російських рублях.

Після звільнення обласного центру співробітники СБУ затримали зловмисницю та повідомили їй про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: За псевдореферендум перед законом відповість ще один «депутат лнр»

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму і Головного слідчого управління Служби безпеки за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні правоохоронці взяли під варту колишню очільницю одного з відділів виправної колонії Херсона, оголошену в розшук за підозрою в здійсненні колабораційної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-