Оголошену в розшук чиновницю з Херсона взяли під варту - підозрюють у колабораціонізмі

Оголошену в розшук чиновницю з Херсона взяли під варту - підозрюють у колабораціонізмі

Укрінформ
Правоохоронці взяли під варту колишню очільницю одного з відділів виправної колонії Херсона, оголошену в розшук за підозрою в здійсненні колабораційної діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За клопотанням Київської міської прокуратури чиновницю-колаборантку з Херсону, яка перебувала у розшуку та здалась правосуддю, взято під варту (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)", — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, до повномасштабного вторгнення росії в Україну підозрювана очолювала відділ соціально-психологічної служби виправної колонії в Херсоні. Після захоплення міста російськими військами чиновниця перейшла на бік ворога й почала співпрацювати із загарбницькою владою.

Зокрема, жінка добровільно погодилася на пропозицію очолити так званий відділ кадрів у незаконно створеній «исправительной колонии».

Читайте також: Поліція розшукала двох злочинців, які вночі втекли з полтавської психлікарні

Встановлено, що, перебуваючи на вказаній посаді, фігурантка активно підтримувала дії країни-агресора й агітувала місцеве населення бути лояльними до загарбників. За процесуального керівництва Київської міської прокуратури їй було повідомлено про підозру в колабораційній діяльності й оголошено в розшук.

«Після звільнення Херсона жінка переховувалася на підконтрольній Україні території. Проте, усвідомлюючи невідворотність покарання, вона добровільно з’явилася до суду, де їй обрали запобіжний захід — тримання під вартою», — зазначили в ОГП.

У Службі безпеки України додали, що станом на цей час у межах кримінального провадження за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Читайте також: Особистого інформатора Гіркіна засудили до 10 років в'язниці – СБУ

Як повідомляв Укрінформ, раніше в ході проведення стабілізаційних заходів у визволеному Херсоні правоохоронці затримали чотирьох працівників Північної виправної колонії №90, які під час тимчасової захоплення міста працювали на російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-