У разі аварії на ЗАЕС примусовій евакуації підлягають близько 400 тисяч людей – ОВА

У разі аварії на ЗАЕС примусовій евакуації підлягають близько 400 тисяч людей – ОВА

Укрінформ
Ситуація в тимчасово захопленому Енергодарі небезпечна. Зараз відбувається коригування плану евакуації з міста та зони ризику радіаційного забруднення з урахуванням військової ситуації.

Про це в ефірі телеканалу Апостроф сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

"Ситуація небезпечна і не тільки для Запорізької області. Якщо взяти 50 км зону обов’язкового відселення внаслідок можливої аварії на АЕС, то це більше 200 тисяч в нашій області і 200 тисяч в Дніпропетровській області. Йдеться про міста Нікополь, Марганець, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне і інші", - сказав він.

Старух зазначив, що проблема в тому, що повністю реалізувати заходи цивільного захисту населення дуже важко, бо частина території захоплена.

Читайте також: росія грає на «ядерних нервах», обстрілюючи території навколо ЗАЕС – Резніков

Очільник області сказав, що створені відповідні управлінські структури, наразі відбувається коригування плану евакуації з Енергодара та зони ризику радіаційного забруднення з урахуванням військової ситуації. Ситуація знаходиться на контролі центральної влади.

Щодо радіаційного стану на АЕС, то воно стабільне. Показники не перевищують норму. Але все може змінитися у будь-який момент через безглузду діяльність агресора.

Як раніше повідомлялось, ворог щодня чинить провокації в Енергодарі, зокрема поблизу атомної станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-