Військові рф вчора обстрілювали Харків із великокаліберних гармат «Піон»

Військові рф вчора обстрілювали Харків із великокаліберних гармат «Піон»

Укрінформ
Минулої доби загарбники стріляли по житлових кварталах Харкова з великокаліберних гармат «Піон» і РСЗВ.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Минулої доби російські окупанти обстрілювали Харків з великокаліберних гармат «Піон», дальність стрільби яких досягає 47 км, та систем залпового вогню. Усім харків’янам, які постраждали вчора, медики надають всю необхідну допомогу», - повідомив голова ОВА.

За його інформацією, ніч пройшла в Харкові відносно тихо, постраждалих немає, та ворог уночі продовжував обстрілювати населені пункти Харківської області.

«В м. Люботин внаслідок ворожих обстрілів пошкоджена школа-інтернат. Також вночі був обстріляний Чугуїв. Постраждали житлові будинки. На щастя, жертв немає», - поінформував Синєгубов.

Він іще раз наголосив, що розслаблятися в жодному разі ще не можна, бо ворог діє підступно і цілеспрямовано б'є по мирних мешканцях. Без нагальної потреби на вулиці краще не виходити.

Читайте також: У метро Харкова виділять сектори, де можна буде сховатись від обстрілів – мер

«На території області тривають запеклі бої. На Харківському напрямку окупанти зосереджені на утриманні раніше зайнятих позицій. На Ізюмщині росіяни продовжують спроби наступу. Наші захисники мужньо тримають позиції», - зазначив голова ОВА.

Як повідомлялося, ворог обстріляв 26 травня Шевченківський і Київський райони Харкова, так званий район Павлове Поле, що прилягає до центру. Станом на 23.00 повідомлялося про дев’ятьох загиблих і 19 поранених, серед яких - 9-річна дитина. Згодом голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що серед загиблих – 5-місячне немовля та його батько. Малюка з рук чоловіка вибуховою хвилею відкинуло вгору на дах під’їзду, де тіло виявили поліцейські.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-