Тут було пекло: Стефанчук і спікери трьох країн відвідали Ірпінь, Бучу та Гостомель

Тут було пекло: Стефанчук і спікери трьох країн відвідали Ірпінь, Бучу та Гостомель

Фото
Укрінформ
Спікери парламентів Північної Македонії, Румунії та Швейцарії відвідали зруйновані російськими загарбниками міста на Київщині і наголосили на необхідності всебічної допомоги українському народові.

Як передає кореспондент Укрінформу, поїздка Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука на Київщину зі спікерами парламентів Північної Македонії Талатом Джафері, Румунії Флоріном Кицу та Швейцарії Ірен Келін відбулася у середу, 27 квітня.

Спікери європейських парламентів були приголомшені руйнуваннями цивільної інфраструктури міст Ірпінь, Буча, Гостомель, а також аеропорту.

Спікери парламентів Північної Македонії, Румунії та Швейцарії відвідали Ірпінь, Бучу та Гостомель / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

«Я вдячний колегам, що прибули на запрошення і на власні очі побачили наслідки «руского міра». Ви бачили не тільки руйнацію, але й той героїзм, який демонструють українці. Цей візит – яскравий приклад вашої підтримки», - заявив Стефанчук.

Читайте також: Комунальники завершили прокладання водогону до Ірпеня

За його словами, Україна потребує допомоги по п’яти напрямках: підтримка єдиної і жорсткої санкційної політики проти Росії; економічна підтримка України; підтримка євроінтеграційних прагнень держави; військова підтримка; створення спільного плану з відбудови не просто України, а з відбудови Європи разом з Україною.

«Те, що ми побачили, відкриває очі світу на дії росії. Румунія приймає біженців з України, але ми будемо надавати ще більше допомоги Україні», - сказав Кицу.

Спікер парламенту Швейцарії додав, що «своїм візитом ми показуємо прояв солідарності з Україною». «Сьогодні ми побачили, що тут було пекло. Ми стоїмо на боці міжнародного права, гуманітарного права і маємо допомагати вашому народу», - сказав Келін.

Читайте також: У тілах загиблих цивільних у Бучі знайшли протипіхотну зброю часів Першої світової

"Для нас важливо на власні очі побачити все, що тут відбувалося. Ми маємо досвід подібних конфліктів у Сребрениці, Косово, Боснії і Герцеговині. Ми докладемо максимум зусиль для підтримки України», - заявив своєю чергою спікер парламенту Північної Македонії.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-