У Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч жителів – мер

У Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч жителів – мер

Укрінформ
Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя на сьогодні, 13 квітня, евакуювалися на підконтрольну Україною територію близько 150 тисяч мешканців, залишаються у місті ще близько 120 тисяч.

Про це заявив Маріупольський міській голова Вадим Бойченко на пресбрифінгу за допомогою онлайн-зв’язку в Медіа Центрі Україна, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз до підконтрольної частини нашої держави виїхали з міста десь 150 тисяч населення. В місті, на жаль, сьогодні залишаються і чекають на евакуацію десь більш як 100 тисяч населення, десь 120 тисяч населення», - сказав мер.

Він також зазначив, що навколо Маріуполя люди також чекають евакуації, це ще приблизно 60 тисяч населення.

«Тому ми звертаємося кожного дня, кожного ранку до всієї міжнародної спільноти, що ми маємо об’єднатися заради звільнення Маріуполя, заради евакуації всіх мирних мешканців нашого Маріуполя. Поки стоїть наш Маріуполь, стоїть і наша Україна», - наголосив Бойченко.

Читайте також: Дії рф у Маріуполі підпадають під визначення «геноцид» - Денісова

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинуло понад 10 тисяч мирних жителів і їх кількість може зрости до 20 тисяч, оскільки російські загарбники постійно атакують місто, а тіла маріупольців залишають «килимом на вулицях».

За даними Головного управління розвідки МО України, зокрема, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Всіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Також загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов».

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-