U-LEAD запустила нову навчальну програму для старост

U-LEAD запустила нову навчальну програму для старост

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» запустила нове навчання «Кроки для старост 2021». 

Як повідомили Укрінформу у Програмі, 300 старост українських громад зі всіх областей беруть участь у навчанні.

Протягом наступних семи тижнів старости фокусуватимуться на питаннях, які мають знати для виконання своїх завдань відповідно до законодавства. Навчання відбуватиметься онлайн і складається з 5 семінарів, 3 воркшопів та онлайн-візитів до успішних старост українських громад. За результатами навчання старости матимуть змогу отримати сертифікат.

«Ми розуміємо, що новий адміністративно-територіальний устрій, нові обов’язки та нові задачі створили величезний запит на навчання та експертну підтримку від старост з усієї країни. Ми сподіваємося, що навички та досвід, отримані під час «Кроків для старост 2021», дадуть змогу нашим учасникам професійно зростати у майбутньому», - зазначив директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Бастіан Файгель під час відкриття програми.

Читайте також: Депутати Оріхівської громади Запорізької області пройшли навчання за Програмою U-LEAD

Зважаючи на високий запит від українських старост на навчання, U-LEAD проведе ще одну навчальну програму для іншої групи з 300 українських старост навесні 2022 року. Програма також планує тематичні тренінги на базі регіональних офісів U-LEAD для старост, які не були відібрані на навчання в обох програмах.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-