Хворих на СOVID-19 харків’ян почали доставляти в лікарню Чугуєва

Хворих на СOVID-19 харків’ян почали доставляти в лікарню Чугуєва

Укрінформ
Хворих на СOVID-19 харків’ян через брак місць у закладах охорони здоров’я обласного центру почали доставляти в лікарню Чугуєва.

Про це повідомила в Телеграмі Чугуївський міський голова Галина Мінаєва з посиланням на дані директора центральної міської лікарні В'ячеслава Грушка, передає Укрінформ.  

«На сьогодні в лікарні знаходяться близько 120 осіб із діагнозом або підозрою на коронавірус, з яких близько 100 людей перебувають на кисневій підтримці. Більше того, 13 пацієнтів нашої лікарні - харків'яни, яким не вистачило місць у лікарнях обласного центру», - повідомила Мінаєва.

За її словами, наразі в лікарні займаються розширенням реанімаційного відділення та установкою нового кисневого устаткування.

Читайте також: Дві COVID-лікарні на Львівщині завантажені на 94%

Мер також звернула увагу, що фіксується значне зростання захворюваності серед дітей.

У Харківській облдержадміністрації ситуацію із заповненістю опорних лікарень, розташованих у Харкові, не прокоментували. За даними директора обласної інфекційної лікарні, яка приймає найбільше навантаження, Павла Нартова, в його закладі на ранок 16 березня перебувало 294 пацієнти (при можливості прийняти 300).

Напередодні заступник директора обласного департаменту охорони здоров’я Геннадій Бондарчук повідомив, що на Харківщині для надання допомоги хворим на коронавірус розгорнуто 4846 ліжок і біля 3000 тис. з них – вільні, зокрема і 100 – в реанімаціях. Також, за словами Бондарчука, в резерві залишаються ще дві лікарні, визначені як опорні, але коли їх відкриють, не повідомив.

Читайте також: У Славутській лікарні закінчується кисень - запасів вистачить на добу

В Україні минулої доби виявили 9642 випадки зараження коронавірусом. Загалом за час пандемії захворіло 1 477 190 осіб. У Харківській області на сьогодні діагноз COVID-19 підтверджено у 596 осіб. Усього зареєстровано 90760 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19, з них 79872 хворих одужали, 1733– померли.

Як повідомляв Укрінформ, про нестачу місць у харківських закладах лікарі почали повідомляти з 14 березня.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-