На Херсонщині виростили рекордну плантацію солодкого перцю

На Херсонщині виростили рекордну плантацію солодкого перцю

Укрінформ
На Херсонщині у Бериславському районі місцеві фермери встановили Національний рекорд України у номінації "Найбільша площа вирощування солодкого перцю в Україні".

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив у четвер засновник і директор фермерського господарства "Панарін-Агро" Леонід Панарін.

Досягнення було офіційно зафіксовано в Книзі рекордів України на полі із солодким перцем площею 79 гектарів 15 серпня 2018 року під час проведення у Бериславському районі на землях фермерських господарств "Панарін-Агро" та "Лідер-Агрі" Дня поля за участі представників з багатьох регіонів України та зарубіжжя.

"Ми свідомо не йшли на цей рекорд. Ми дивимося собі під ноги і працюємо, годуємо свої сім'ї та людей, які біля нас", - зазначив Панарін.

За його словами, в тому, що фермерське господарство "Панарін-Агро" разом з фермерським господарством "Лідер-Агрі", яким керує Гамлет Овсепян, офіційно отримали в Україні статус рекордсменів, є заслугою компанії "Владам-Юг" - дистриб'ютера насіння овочів однієї з французьких компаній. 

"Вони - організатори цього дійства, яке у нас відбулося, і вони самі були шоковані, що у нас ось така територія (із солодким перцем - ред.). Це їхня ініціатива - вони запросили Книгу рекордів України", - зазначив фермер.

Підтримали дану ідею також і представники голландської фірми під час візиту у ці фермерські господарства. Вони піднялися на розташований неподалік високий курган і, подивившись звідти на величезне поле із перцем, почали активно агітувати фермерів за офіційну фіксацію такого факту. 

"Ну, ми з Гамлетом не проти були", - зазначив Панарін.

Як він повідомив, на полі-рекодсмені вирощується перець із насіння, отриманого від трьох насіннєвих фірм з Чехії, Голландії та Франції. Величезне поле з перцем є спільним для двох вказаних господарств. "На двох - по 40 гектарів. Ми так і насіння купували, щоб на площі 40 гектарів - на одне господарство, і 40 гектарів - на друге господарство", - сказав Панарін.

Читайте також: Виробників органічної продукції внесуть до Державного реєстру - Мінагро

Що ж до перспектив можливого встановлення Леонідом Панаріним і Гамлетом Овсепяном нового національного овочевого рекорду, то, як заявив Панарін, наразі прогнозувати це не можна. "Коли є в державі стабільність, не стрибає курс долара, люди живуть спокійно, тоді можна планувати і на 5, і на 10 років. А у нас зараз стрибкоподібний, непланований розвиток, і спланувати або вгадати дуже важко", - підкреслив він.

Але потенційні можливості для цього у Панаріна і Овсепяна та їхніх фермерських господарств, безумовно, є. Про що яскраво свідчить ще один показовий факт. "У минулому році у нас (на базі фермерських господарств "Панарін-Агро" та "Лідер-Агрі" - ред.) голландська фірма також проводила семінар по цибулі. Тоді був рекорд по Україні з врожайності цибулі. По 126 тонн цибулі з гектара ми зібрали", - повідомив Панарін, додавши, що тоді цей рекорд у Книзі рекордів України не реєстрували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-