Проти екс-ватажка бойовиків Губарєва розпочали заочне розслідування

Проти екс-ватажка бойовиків Губарєва розпочали заочне розслідування

Укрінформ
Розпочато процедуру заочного засудження так званого «народного губернатора Донеччини» Павла Губарєва.

Про це інформує прес-служба ГПУ. 

«Генеральною прокуратурою України погоджено клопотання слідчих Служби безпеки України щодо початку процедури спеціального досудового розслідування (заочного засудження) щодо громадянина України - лідера так званого «народного ополчення Донбасу» та так званого «народного губернатора Донеччини», - зазначили у відомстві.

Як встановлено слідчими, Губарєв упродовж лютого - березня 2014 року у Донецьку з метою повалення конституційного ладу та зміни меж території держави вступив у злочинну змову з іншими особами, з якими під час масових заворушень здійснив захоплення приміщень органів влади та місцевого самоврядування. При цьому вони чинили опір представникам правоохоронних органів.

«Такі дії паралізували роботу державних установ на цій території, що унеможливило відновлення законності та зумовило створення терористичної організації «ДНР» , - наголошують у відомстві.

У ГПУ уточнили, що Губарєв підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу та захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення та керування терористичною організацією) та ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень).

Як відомо, один з лідерів донецьких терористів Павло Губарєв був оголошений у розшук у червні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-