У Гарбуза просять СБУ дати добро на пункт пропуску

У Гарбуза просять СБУ дати добро на пункт пропуску "Новотошківське"

Укрінформ
Луганська обладміністрація звернулася до Антитерористичного центру при Службі безпеки України з пропозицією відкрити додатковий контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотошківське".

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Керівництво Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації звернулось до Антитерористичного центру при Службі безпеки України з обгрунтованими пропозиціями щодо відкриття додаткового пункту перетину лінії розмежування сторін "Алчевськ - Новотошківське - Лисичанськ" і створення КПВВ "Новотошківське", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі уточнюють, що створення додаткового контрольного пункту пропуску через лінію розмежування мало би зменшити навантаження на пішохідний перехід у Станиці Луганській, значно б знизило рівень соціальної напруги.

В обладміністрації заявили, що запропоновано винести зазначене питання на розгляд центральних органів виконавчої влади, а також під час чергового раунду переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Як зазначено у зверненні, розташування селища міського типу Новотошківське Попаснянського району безпосередньо на автомобільній трасі (Р-66) у значній мірі вирішує питання прибуття до пункту пропуску мешканців населених пунктів, розташованих на непідконтрольній українській владі території Луганської області. Аналіз стану комунікацій та об'єктів інфраструктури свідчить про те, що є можливість організувати КПВВ у відповідності до вимог чинних нормативно-правових актів. Поблизу запланованого місця створення КПВВ розташовано бомбосховище на 300 осіб, що дозволяє, у разі початку обстрілів з боку терористичних угруповань, швидко провести евакуацію громадян.

Передбачається, що наявність постійних пунктів спостереження міжнародних організацій (ОБСЄ, Червоного Хреста та інших) дозволить підвищити рівень безпеки цивільного населення під час роботи пункту пропуску.

Як відомо, минулого року керівництвом обладміністрації реалізовано дві спроби відкрити КПВВ "Золоте". З цією метою було облаштовано об'єкти інфраструктури контрольного пункту в'їзду-виїзду, створено укриття для цивільних осіб, військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, створено сталу систему для забезпечення діяльності пункту в'їзду-виїзду. Проте через недотримання бойовиками власних зобов'язань КПВВ "Золоте" так і не вдалося відкрити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-