ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості обстрілів на Луганщині

ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості обстрілів на Луганщині

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) зафіксувала зменшення обстрілів у Донецькій області і зростання у Луганській у порівнянні з попереднім звітним періодом.

Про це йдеться у звіті на сайті ОБСЄ, який базується на інформації, отриманій 2 грудня.

«СММ зафіксувала меншу кількість порушень режиму припинення вогню в Донецькій області і більше в Луганській області у порівнянні з попереднім звітним періодом», - йдеться у повідомленні.

У Донецькій області було зафіксовано 209 вибухів порівняно з 310 в попередньому звітному періоді.

У Луганську моніторингова група зафіксувала більше порушень режиму припинення вогню, в тому числі понад 50 вибухів в порівнянні з шістьма в попередньому звітному періоді.

Як зазначається, представники місії, як і раніше, стикаються з обмеженням доступу на ділянки розведення збройних сил в районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського. СММ не помітила якихось ознак подальшого розмежування або будь-якої діяльності з розмінування в трьох областях протягом звітного періоду.

Крім того, СММ повідомила про жертви серед цивільного населення. За словами медичного персоналу в лікарні в контрольованій ДНР Ясинуватій (16 км на північний схід від м. Донецьк), 61-річний чоловік, працівник цивільної ремонтної компанії, був прийнятий з вогнепальним пораненням, яке, за його словами, нібито отримав в той час, як він ремонтував лінію електропередачі в Крутій Балці (16 км на північ від Донецька). Спостерігачам повідомили, що після операції з видалення кулі з його стегна, він був переведений в лікарню в місті Донецьку.

Медичний персонал в лікарні в Новоазовську (40 км до схід від Маріуполя) повідомив СММ, що 60-річну жінку привезли 30 листопада з осколковим пораненням в плече і руку, яке вона отримала під час обстрілів в селі Пікузи (раніше Комінтерново). За словами співробітників, жінка перебувала в стабільному стані.

Також моніторингова місія контролюється дотримання режиму припинення вогню під час ремонтних робіт на трубопроводах поблизу Північного (раніше Кірове, 44 км на північний схід від Донецька), пов'язаних з нестачею води в контрольованому урядом Торецьку (раніше Дзержинськ, 43 км на північ від Донецька). Офіцер Збройні Сили України пізніше повідомив СММ, що ремонтні роботи були завершені і трубопровід знаходиться у робочому стані.

СММ відвідала один прикордонний район, який нині не перебуває під контролем українського уряду. Протягом 70 хвилин в точці перетину кордону в селищі Ізварине (52 км на південний схід від Луганська) місія бачила 38 машин і три автобуси в черзі, щоб виїхати з України; 24 машини і три автобуси були з українськими номерними знаками, 12 мали номерні знаки Російської Федерації, ще дві автівки не були ідентифіковані. СММ зафіксували одну криту вантажівку і два автобуси з номерними знаками Росії при в'їзді в Україну.

Також моніторингова місія ОБСЄ стикнулася з перешкодою на території так званої ЛНР. На одній з ділянок, що знаходиться у 1,4 км на південь від мосту до Станиці Луганської, на камеру СММ світив прожектор, що заважав видимості. В ніч 30 листопада — 1 грудня прожектор світив в камеру шість разів по 10-15 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-