Москаль спростовує закиди Кутового про

Москаль спростовує закиди Кутового про "знищення Карпат"

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА спростував заяву міністра аграрної політики Тараса Кутового про масштабні незаконні рубки на Закарпатті. Комісія, що приїхала перевіряти ці факти, виявила на вказаних Держгеокадастром місцях не вирубки, а занедбані радгоспні сади та сільські пасовиська.

Про це Москаль повідомив на своєму сайті.

"На Закарпаття приїхала робоча група з перевірки законності рубок, виявлених за даними створеної Держгеокадастром інтерактивної карти. Спеціальна комісія, яку своїм наказом створило Державне агентство лісових ресурсів України, мала нараховувати 22 чоловік, але до нас приїхали тільки 12. Учора вони перевірили Ужгородський район і не встановили жодних підтверджень широко "розрекламованого" міністром аграрної політики паном Кутовим "нищення Карпат". Там, де інтерактивна карта показувала незаконні рубки, виявилися занедбані сади радгоспу-заводу "Ужгородського", сільські пасовиська і галявини, де ліс ніколи не ріс", - заявив губернатор.

При цьому Москаль зазначив, що "сервер Держгеокадастру, який створював інтерактивну карту, раптово завис, а люди пішли на лікарняні".

"Зрозуміло, що пану міністру спочатку слід було прислати комісію, а потім робити заяви для ЗМІ про "масу незаконних рубок, які вражають". Робота комісії триває, і про її результати ми повідомимо. Але якщо факти не підтвердяться, будемо просити вельмишановного пана міністра приїхати на Закарпаття, зібрати прес-конференцію й прилюдно вибачитися за поширення недостовірної інформації. Як кажуть на Донбасі, "За базар надо отвечать!", - заявив Москаль.

Він також зробив заяву щодо скасування мораторію на вивезення кругляку за кордон, підкресливши, що особисто проситиме народних депутатів від Закарпаття не голосувати за скасування.

"Давайте не уподібнюватися аборигенам, у яких колоністи за скляні цяцьки виманювали землю. А доведемо, що ми європейська нація, яка має свій гонор і береже національні багатства. Про 600 мільйонів євро допомоги через півроку всі забудуть, а вирубані й продані за копійки Карпати стануть національною ганьбою на довгі роки. Закарпаття - єдина область, лісистість якої займає більше половини території, і ми єдині в Україні, хто не продає в Європу ні паливну, ні ділову деревину. Так має бути й далі", - акцентував Москаль.

Як повідомлялося, на початку листопада міністр аграрної політики Тарас Кутовий представив на засіданні уряду інтерактивну карту вирубки лісів України, за даними якої третина вирубок на Закарпатті начебто незаконна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-