Військова прокуратура взяла на хабарі працівника СБУ

Військова прокуратура взяла на хабарі працівника СБУ

Фото
Укрінформ
Слідчими Військової прокуратури Центрального регіону було затримано на хабарі в тисячу доларів працівника Служби безпеки України в Полтавській області.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону.

"Слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України спільно з співробітниками Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 1000 доларів США затримано старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Полтавській області", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цей працівник СБУ вимагав від підприємця надати йому хабар в розмірі 1000 доларів за повернення раніше вилученої комп'ютерної техніки. За неперешкоджання в господарській діяльності підприємця правоохоронець також вимагав сплачувати йому 300 доларів щомісячно.

Спочатку співробітник СБУ отримав 600 доларів (сплату за 2 місяці безперешкодної діяльності підприємства), але під час одержання 1000 доларів (за повернення комп'ютерної техніки) був затриманий правоохоронцями, а отриману ним суму коштів вилучено.

"На даний час вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з відстороненням від посади та накладенням арешту на тимчасово вилучене майно", - уточнюється і повідомленні.

Фото: vppnr.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-