Апеляційний суд залишив під арештом мера Торецька

Апеляційний суд залишив під арештом мера Торецька

Укрінформ
Прокуратура в Апеляційному суді Донецької області наполягла на продовженні  арешту мера Торецька Володимира Слєпцова, обвинуваченого в сепаратизмі.

Про це в четвер повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Прокуратура відстояла в апеляційній інстанції продовження арешту мера Торецка - 3 листопада Апеляційний суд Донецької області залишив без змін рішення суду першої інстанції про продовження арешту Володимира Слєпцова до 17 листопада 2016 року», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня 2016 року прокурор Донецької області Євген Бондаренко офіційно вручив меру міста Торецьк Слєпцову повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) і ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК  України.

Краматорський міський суд 17 серпня обрав запобіжний захід міському голові Торецька - тримання під вартою протягом 60 діб.

Слєпцов 15 квітня 2014 року головував на засіданні сесії міської ради і виносив на порядок денний питання про призначення незаконного референдуму у м. Торецьк. Крім мера і депутатів, у сесії взяли участь представники терористичної організації "ДНР", які закликали визнати псевдореспублику і незаконно зняли і винесли із сесійної зали прапор України.

Депутати Торецької міської ради на сесії 29 серпня достроково припинили повноваження міського голови Слєпцова і висловили йому недовіру.

13 жовтня за клопотанням прокуратури Донецької області Краматорський міський суд продовжив Слєпцову утримання під вартою строком на 30 діб. Однак, сторона захисту підозрюваного подала на це рішення апеляційну скаргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-