Львівщина збирається стати

Львівщина збирається стати "фабрикою Європи" - голова ОДА

Укрінформ
Львівщина прийняла амбітний план стати "фабрикою Європи".

Про це заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка, вітаючи гостей XVI Міжнародного економічного форуму у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У перетворенні країни ключова роль має бути відведена Львівщині, бо це західна столиця, це культурна столиця, це місток між ЄС і всією Україною, бо це регіон, який прийняв для себе амбітний план стати "фабрикою Європи". За останній рік знаковими стали відкриття на Львівщині двох заводів компанії "Фуджікура", де працюватимуть більше 3-х тисяч чоловік. Закладено камінь під будівництво заводу "Нексанс", де уже в другому кварталі наступного року буде випускатись продукція автомобілебудування для всесвітньо відомих брендів "Ауді" і "Фольксваген", а сьогодні за участі Президента України ми відкриємо збудоване на ділянці green-field підприємство "Бадер-Україна", яке працюватиме для "БМВ", і де отримуватимуть стабільну зарплату у понад 8 тисяч гривень 1700 українців", - зазначив Синютка.

Голова ОДА додав, що в області кожного тижня уже впродовж трьох місяців відкриваються нові підприємства: від сімейних ферм і тваринницьких комплексів до деревообробних цехів і молокозаводів.

Назвав Синютка й основні чинники, які дозволили досягти таких результатів, це, на його думку, системна боротьба з корупцією, "розумні, фахові та надзвичайно працьовиті люди, які живуть на Львівщині", поступова переорієнтація системи профтехосвіти на підготовку справді необхідних працівників робітничих професій, створена в ОДА система супроводу інвестиційних проектів і суттєві капіталовкладення в інфраструктуру регіону, насамперед, дороги (сума інвестицій в дорожнє будівництво у 2016 році досягне 2,2 млрд грн), а також надзвичайна підтримка, довіра і допомога зі сторони Президента і уряду України.

На звершення Синютка зазначив, звертаючись до бізнесменів: "Якщо ви не проінвестуєте сьогодні у Львівщину, то завтра не дорахуєтесь прибутків.

Участь у відкритті Форуму також узяли перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та міський голова Львова Андрій Садовий.

Як повідомлялося, сьогодні у Львові відкрився XVI Міжнародний економічний форум. Планують, що упродовж 3-4 листопада його відвідає близько 1000 учасників, серед яких керівництво держави та області, іноземні інвестори, підприємці, дипломати, представники міжнародних фондів, бізнес-асоціації та банків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-