Україна має відійти від сировинного типу економіки - Прем'єр

Україна має відійти від сировинного типу економіки - Прем'єр

Укрінформ
Україна має відійти від сировинного типу економіки та перестати бути додатком до економік інших країн.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав журналістам під час відвідання Дарницького вагоноремонтного заводу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна має поставити крапку у сировинному типі економіки та перестати бути додатком до економік інших країн. Ми маємо сьогодні будувати український трактор, бо ми можемо це робити. Ми можемо побудувати український вагон, тепловоз, комбайн, літак, двигуни. Ми володіємо цими знаннями та компетенцією», - заявив Гройсман.

За його словами, якщо Україна все це виготовлятиме сама, то наші співвітчизники матимуть роботу, металургія запрацює на більшу потужність.

«Я вважаю, що Україна може абсолютно самостійно робити багато речей», - сказав Прем'єр-міністр.

Він наголосив, що перед владою стоїть амбітне завдання - підняти промисловість України на високий рівень та направити її на задоволення потреб держави.

Що ж стосується державних підприємств, то, за словами Прем’єр-міністра, вони найчастіше є годівницею для тих, хто ними управляє. «Тому дуже важливо, якщо це не стратегічні підприємства, продати їх з аукціону відкрито. І нехай той, хто купить, створить нормальні робочі місця і дасть можливість заробляти нормальні гроші людям і виробляти нормальну продукцію. Оце наше головне завдання, а все інше - від лукавого», - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-