Справа «золотого» Романчука: суд розглядає письмові матеріали

Справа «золотого» Романчука: суд розглядає письмові матеріали

Укрінформ
Центральний районний суд міста Миколаєва 1 листопада після місячної перерви знову приступив до розгляду справи колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого звинувачують у вимаганні 90 тисяч доларів хабара.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів Центрального районного суду продовжує розгляд по суті справи по обвинуваченню Миколи Романчука за ч.4 ст.368 Кримінального Кодексу України - отримання неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великих розмірах», - сказала головуюча у процесі суддя Світлана Скрипченко.

Вона також повідомила, що суд приступає до розгляду письмових матеріалів справи.

Варто зазначити, що за час, який минув після останнього судового засідання, Романчука звільнено з посади першого заступника голови ОДА. До цього він вважався відстороненим від посади на час слідства і суду. Звільнення сталося після того, як Миколаївську облдержадміністрацію очолила нова людина – Олексій Савченко. І, згідно із законодавством, всі заступники подали заяви про відставку.

Як повідомлялося, 3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА, які вимагали хабар 90 тис. дол. за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» по видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять одного Романчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-