На Дніпропетровщині стартує будівництво сонячної електростанції

На Дніпропетровщині стартує будівництво сонячної електростанції

Укрінформ
У Нікополі на Дніпропетровщині в листопаді почнеться будівництво нової сонячної електростанції. Усього тут працюватиме майже 31 тисяча панелей потужністю 10 МВт на добу. Вартість інвестиційного проекту - близько 11 мільйонів євро.

Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Дніпропетровщина – безпечний та перспективний регіон для ведення бізнесу. Один з проектів, реалізованих коштом інвесторів, сонячна електростанція в Підгородному. Тепер стартує аналогічне будівництво в Нікополі. Такі об’єкти вже позитивно зарекомендували себе в Європі. Сонячна енергія не тільки не вичерпується, але і є екологічно чистою», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Інвестпроект реалізує компанія «Мейн Груп Україна» із залученням французьких інвестицій. Земельна ділянка для сонячної електростанції площею 15 гектарів відведена на території Нікопольського заводу феросплавів.

За словами генерального директора підрядної фірми «Екотехнік Нікополь» Юрія Засядьвовка, вже завершено проектно-підготовчі роботи, будівництво заплановано на листопад. На реалізацію проекту відводиться від трьох до шести місяців. Об’єкт планують ввести в експлуатацію наступного року. Це дозволить економити понад мільйон тонн вугілля на рік та уникнути шкідливих викидів.

Це буде друга сонячна електростанція в регіоні, зведена за кошти інвесторів. Днями на повну потужність запрацювала сонячна електростанція у Підгородньому, де працює 10 400 модулів потужністю понад 2,5 тисячі кВт на годину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-