Бойовики захопили в полон ще кількох українців - Тандіт

Бойовики захопили в полон ще кількох українців - Тандіт

Ексклюзив
Укрінформ
Нещодавно затриманий бойовиками на Донбасі українець, який виїхав на тимчасово окуповані території, щоб поховати батьків, не був силовиком.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу сказав радник керівника Служби безпеки України, керівник центру сприяння звільненню заручників Юрій Тандіт. 

"Це цивільна особа (український громадянин, який виїхав тимчасово на окуповану територію, -  ред.). За останні кілька тижнів додалося кілька осіб. Виїжджала пара на зустріч у Донецьк на урочисту подію до своїх друзів, і один з цієї пари має відношення до силових структур, це правда, але є й інші випадки, про які говорить Ірина Геращенко, це коли звичайні люди виїжджають, їх там затримують та обвинувачують у незрозумілих злочинах, які вони не вчиняли", - сказав Тандіт. 

На питання кореспондента Укрінформу, чому цивільна людина зацікавила бойовиків, Тандіт прямо не відповів, але натякнув, що деякі обвинувачення з боку ОРДЛО є безпідставними. 

"Є певні обвинувачення, які йому пред'являються. Наприклад, один з тих, кого затримали, нещодавно мав відношення до роботи в судах. Він теж розглядається з боку ОРДЛО як людина, яка нібито там, наприклад, вела шпигунську діяльність, що є повна нісенітниця, або обвинувачення українських силовиків у тому, що начебто українські силовики вербують дітей, що є цілковите безглуздя", - відповів Тандіт. 

Як повідомляв Укрінформ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко опублікувала в Facebook пост, де заявила, що ще один громадянин України був затриманий на окупованій території Донбасу - він приїхав додому на похорони батьків. Вона додала, що є відчуття, що "друга сторона намагається затримати якомога більше українців, щоб потім шантажувати і торгуватися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-