Аеророзвідка зафіксувала велике скупчення озброєння РФ на Донбасі

Аеророзвідка зафіксувала велике скупчення озброєння РФ на Донбасі

Фото, відео
Укрінформ
Міжнародне співтовариство InformNapalm заявляє про велике скупчення озброєння ЗС РФ на Донбасі: танки, БМП, УР-77, САУ, БТР-80, ЗРК.

Про це повідомляється на сайті InformNapalm.

"Волонтерська аеророзвідка передала в розпорядження міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm свіжі знімки великого скупчення озброєння і техніки окупаційних російських військ на Донбасі. OSINT-експерти InformNapalm провели ідентифікацію всього озброєння і техніки. У кадр аерофотознімка потрапила ціла посилена батальонно-тактична група російських окупаційних військ. А деякі зразки військової техніки абсолютно чітко вказують на російський слід її поставок", - йдеться у публікації.

Місце фіксації: Донецька область, південно-західна околиця населеного пункту Чистяково (колишній Торез). Координати: 47°59'26.1"N 38°36'17.0"E.

У кадр потрапили 20 танків Т-64БВ і Т-72Б ранніх модифікацій (основне озброєння калібру 125 мм), 25 бойових машин піхоти (БМП-1/БМП-2), 4 самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" (озброєння калібру 122 мм), 5 бронетранспортерів БТР-80, зенітно-ракетний комплекс 9К35 "Стріла-10" і інша техніка.

"Але головний сюрприз – це наявність на знімку двох установок розмінування "Метеорит", які перебувають на озброєнні Російської Федерації. Крім свого основного призначення – розмінування об'єктів, – УР-77 використовується для знищення живої сили в укріплених руїнах будівель. Задокументовано використання установок даного типу за прямим призначенням у Другій Чеченській кампанії, а також при штурмі Донецького аеропорту на Донбасі. Також помічено застосування УР-77 в Сирії для атак на зміцнення в районі Джобар", - вказується в повідомленні.

InformNapalm проведена не лише ідентифікація техніки і деталізація вихідного аерофотознімку, але і в ході моніторингу соціальних сторінок бойовиків, що перебували в районі розміщення зазначеного озброєння на військовому полігоні під Чистяково, знайдені документальні фото - та відеопідтвердження.

На фото зафіксована колона з 20 танків, дислокованих у вказаному районі.

"Представлені аерофотознімки демонструють, що ніякі Мінські угоди і міжнародні домовленості не здатні заспокоїти агресора. РФ продовжує накопичувати зброю і техніку на окупованих нею територіях Луганської та Донецької областей України. Тільки жорстка консолідована позиція всього світового співтовариства, економічний тиск і ліквідація права вето Російської Федерації в Радбезі ООН здатні вплинути на ситуацію", - відзначають в InformNapalm.

Нагадаємо, що на осінній сесії ПАРЄ у період з 10 по 14 жовтня було представлено доповідь міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm "Озброєння РФ на Донбасі". На підставі цілого переліку доказів ця доповідь дає чітке уявлення про те, що Російська Федерація систематично постачала і продовжує постачати терористичним силам на Донбасі не тільки застарілі радянські зразки, але й сучасну військову технікою, а також направляє військовослужбовців, які їх експлуатують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-