Від

Від "паленої" горілки на Харківщині вже померли 23 людини

Укрінформ
Отруєння сурогатним алкоголем стало причиною загибелі 23-х жителів Харківщини.

Це підтвердила в.о. начальника управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Галина Сіроштан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші дані відрізняються від інших, що надаються поліцією і прокуратурою. Ми, лікарі, буквально по головах порахували число померлих і госпіталізованих у зв'язку з отруєнням сурогатним алкоголем. На сьогодні, починаючи з 22 вересня, в лікарні з отруєнням горілкою надійшли 53 людини, 23 з них померли ", - зазначила Сіроштан.

За її словами, у Вовчанському районі отруїлися 23 людини (12 померли), в Ізюмському районі - 19 (5 померли), у Харківському - 4 (2 померли), Барвінківському - 1, Борівському - 1 (помер), Великобурлуцькому - 3 (всі померли). Крім того, двоє тих, хто отруївся, звернулися до лікарів у Харкові.

"За зведенням бюро судово-медичної експертизи, у 9 померлих у Вовчанському районі причиною смерті стало отруєння метиловим спиртом", - додала Сіроштан.

За її словами, до цього моменту в лікарнях залишаються 23 постраждалих від сурогату.

"Медпрацівники здійснюють обходи населення, попереджаючи про небезпеку вживання спиртного на розлив", - пояснила Сіроштан.

Як повідомляв Укрінформ, на ранок 27 вересня, за даними прокуратури Харківської області, від сурогатної горілки померло 18 осіб, госпіталізовано 21.

Досудове розслідування по незаконному виготовленню товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей, проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФСУ в Харківській області. Хід слідства контролює прокуратура області.

24 вересня суд взяв під варту із заставою в 275 тис. грн власницю чотирьох магазинів у Вовчанському районі, де сурогат продавали і на розлив: по 5 грн за 100 г.

Рішенням суду власники магазинів у Харківському та Ізюмському районах взяті під домашній арешт. Винним загрожує до 10 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-