На Грибовицькому звалищі затіяли

На Грибовицькому звалищі затіяли "очисний" експеримент

Укрінформ
Експеримент з очистки інфільтрату за допомогою реагентів проведуть на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові. Технологію для цього розробили науковці Львівського національного університету імені І.Франка,

Про це йшлося на засіданні інженерної комісії Львівської міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До одного із озер з інфільтратами, які утворились на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, почнуть додавати сульфат заліза та перекис водню. Це дозволить доводити фільтрати до такої концентрації, щоб очисні споруди мали можливість їх приймати»,- зазначив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Юрій Голець.

За його словами, вчені протестували технологію в лабораторних умовах. За їх висновком, застосування хімічних реагентів не завдасть шкоди довкіллю.

Як повідомлялося, відкачування інфільтратних озер – один із першочергових етапів рекультивації сміттєзвалища. Адже в сезон дощів накопичена в озерах токсична рідина може прорвати дамби і спричинити техногенну катастрофу.

За розрахунками науковців, препарати для проведення експерименту з очистки 500 м3 коштуватимуть 50 тис. грн. Оплатять експеримент коштом статутного капіталу ЛКП «Збиранка». Якщо експеримент буде вдалим, технологію застосують для інших озер з інфільтратами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-