Керівника «Харківобленерго» затримали за розтрату 51 мільйона

Керівника «Харківобленерго» затримали за розтрату 51 мільйона

Укрінформ
Генеральна прокуратура повідомила про підозру виконавчому директору АК «Харківобленерго» за фактом розтрати ним 51 млн грн.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

«У вівторок, 13 вересня 2016 року, заступнику голови правління - виконавчому директору Акціонерної компанії «Харківобленерго» за фактом розтрати ним 51 млн грн повідомлено про підозру, складену працівниками Департаменту нагляду у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем). Грошові кошти, які були предметом злочину, виведені у тіньовий обіг через низку фіктивних підприємств, у зв'язку з чим АК «Харківобленерго» спричинено шкоду у особливо великих розмірах. При цьому, частка держави у статутному капіталі АК «Харківобленерго» становить 65 відсотків», - йдеться у повідомленні.

Вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Погоджено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, із визначенням застави у розмірі, еквівалентному заподіяним державі збиткам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-