У Жовтих Водах - викид парів сірки. Закрилися дві школи

У Жовтих Водах - викид парів сірки. Закрилися дві школи

Укрінформ
Викид шкідливих речовин стався в сірчано-кислотному цеху на державному підприємстві «Східний ГЗК» в місті Жовті Води на Дніпропетровщині. 20 людей відчули слабкість, також призупинено роботу двох навчальних закладів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Дарина Гречіщева.

«При запуску сірчано-кислотного цеху регламенту не було порушення. Зараз роботу цеху зупинили. Працівники лабораторії сірчано-кислотного цеху провели дослідження в трьох місцях: вул. Козакова, район Водобуд і вул. Володимира Великого. У повітрі відчутно запах суміші парів сірки. Норма концентрації діоксиду сірки в повітрі не перевищена. У результаті викидів 20 місцевих жителів поскаржилися на подразнення горла та нудоту», - повідомила Гречіщева.

Як повідомили у прес-службі міської ради Жовтих Вод, згідно з рішенням відділу освіти, навчальний процес призупинили на добу в середній школі №5 та гуманітарній гімназії ім. Лесі Українки.

На позачерговому засіданні комісії під керівництвом міського голови Жовтих Вод Володимира Абрамова заслухали головного інженера сірчано-кислотного цеху і керівника цього цеху. Відповідно до прийнятого комісією рішення, керівництво повинно інформувати служби цивільного захисту міста і виконком про запуск цеху підприємства за дві доби, при запуску проводити лабораторні дослідження.

Прокуратура порушила справу та внесла її до Реєстру досудових розслідувань за фактом можливого забруднення повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-