Садовий обіцяє закрити Грибовицьке сміттєзвалище

Садовий обіцяє закрити Грибовицьке сміттєзвалище "за наукою"

Укрінформ
Львівський полігон твердих побутових відходів у Грибовичах треба закрити, але зробити це так, щоб не викликати техногенної катастрофи.

Про це заявив голова міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє прес-служба мерії.

"Є процес рекультивації, є інститут, який розробив цей проект. Я також проти, щоб полігон працював, я однозначно за те, щоб цей полігон був закритий. Але його треба закрити відповідно до науки, якщо зараз лишити все, як є, то це техногенна катастрофа навіть не регіонального рівня. Ми маємо намір інвестувати великі кошти, щоб навести там лад. Ми усі маємо бажання закрити цей полігон, але закрити його правильно, щоб ця проблема залишилась в минулому", - сказав міський голова.

Він пояснив, що на сміттєзвалищі зараз ведуться роботи по підсиленню дамби, по укріпленню всього масиву. Для того ж, щоб розпочати рекультивацію полігону,  треба вирішити ще кілька юридичних питань. Ще одне важливе завдання для львівської влади - вчасне й адекватне інформування місцевих мешканців.

"Є спроба певних сил дезінформувати людей і використовувати їхню необізнаність для провокації ситуації. Такими людьми мають займатись правоохоронні органи", - вважає Садовий.

За словами мера, у міськраді вирішено створити робочу групу, в яку входитимуть депутати від різних громад, щоб разом з львівськими депутатами, з урядниками працювати і більше інформувати.

А тим часом на вимогу мешканців сіл Малехова, Дублян і Грибовичів стабілізаційні роботи на сміттєзвалищі призупинені до 5 вересня.

Як повідомляв Укрінфом, в п'ятницю жителі трьох сіл, розташованих поблизу полігону, стурбовані інформацією про відновлення роботи сміттєзвалища, перекрили трасу біля Львова і погрожували перекрити автошлях Київ-Чоп.

Наприкінці травня на Грибовицькому полігоні під Львовом сталася масштабна пожежа, а 30 травня - зсув сміття. Під завалами загинули троє пожежників ДСНС; зник безвісти інженер-еколог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-