Обстріли у День Незалежності були найсильнішими з часів Дебальцевого – штаб

Обстріли у День Незалежності були найсильнішими з часів Дебальцевого – штаб

Укрінформ
День Незалежності позначився подальшим загостренням обстановки по всій лінії розмежування.

Про це заявив на брифінгу в четвер речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З упевненістю можна сказати, що вчорашні танкові, мінометні та артилерійські обстріли з боку противника були найсильнішими з часів битви за Дебальцеве", - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що на Маріупольському напрямку ворог здійснив безпрецедентний за силою обстріл українських позицій. Із САУ «Гвоздика» було випущено за 1 годину по наших позиціях 120 снарядів. Мінометні обстріли з боку противника вчора відбулися в Красногорівці, Новогригорівці, Старогнатівці та Широкиному. Також окупанти активно порушують режим тиші на інших ділянках фронту, передусім у Мар’їнці та на ділянці фронту Павлопіль – Водяне. На Маріупольському напрямку противник учора здійснив 22 ворожих обстріли, зокрема 5 – з важкого озброєння.

За словами речника, на Донецькому напрямку складніша обстановка. Окупанти застосовували важке озброєння – танки, міномети, гармати по всій лінії розмежування від Троїцького до Красногорівки і вдень, і вночі. Спокійних районів там учора не було. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 38 ворожих обстрілів, зокрема 29 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку противник здійснив 25 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-