У Харкові агітують за

У Харкові агітують за "Армійський контракт"

Фото
Укрінформ
Понад дві тисячі харків'ян стали гостями акції "Армійський контракт", що проходить на площі Свободи в центрі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

"Нинішня акція на підтримку престижу військової служби за контрактом, організована обласним військкоматом за підтримки влади і обласної служби зайнятості, відрізняється від першої, у липні, тим, що разом з армійцями у ній беруть участь прикордонники та нацгвардійці. У липні Харківщина за кількістю рядових контрактників  - 400 осіб - зайняла перше місце в Україні, і ми розраховуємо на найкращий результат за підсумками серпня. До кінця року проведемо кілька таких акцій. Всього ж з початку року на контрактну службу в регіоні відібрано понад 2 тисяч рекрутів - і це теж рекорд", - відзначив воєнком Харківського облвоєнкомату полковник Юрій Калгушкін.

На площі, де колись стояв пам'ятник Леніну, під українськими прапорами вишикувалися в ряд понад десять одиниць техніки: БТРи, машини розвідки, військові та реанімаційні автомобілі, протиповітряна "ОСА". На стендах представлено новітні зразки стрілецької зброї, причому заняття зі складання-розбирання тут же проводять армійці, прикордонники, нацгвардійці, курсанти військових вузів. В агітаційних наметах - представники обласної служби зайнятості та військовослужбовці Харківського, Чугуївського, Сєверодонецького і Бахмутського гарнізонів: вони розповідають майбутнім контрактникам про особливості служби, соціальні гарантії (зарплата від 7 до 15 тис. грн на місяць), вакансії у підрозділах ЗСУ. У виконанні військового оркестру звучать патріотичні пісні. Тут же - пригощання для  усіх бажаючих: знаменита солдатська пшоняна каша, приготовлена на польовій кухні типу КП- 130.

Варто відзначити, за словами начальника відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Наталі Пахучої, 40 відсотків від загальної кількості контрактників Харківщини - колишні безробітні, зареєстровані у місцевих центрах зайнятості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-