Водії Дніпра побачать стан міських доріг через додаток для смартфону

Водії Дніпра побачать стан міських доріг через додаток для смартфону

Укрінформ
За допомогою додатка Navizor жителі Дніпра зможуть моніторити стан доріг та вулиць, а також побачити план ремонтів на екранах смартфонів.

Про це повідомила радник міністра інфраструктури і транспорту України Яніка Мерило на своїй сторінці у Facebook.

"За допомогою безкоштовної програми Navizor, створеної українським розробником bvlogic, можливо тепер промоніторити стан доріг і вулиць Дніпра, на карті побачити план ремонтів і відстежити результат виконаних дорожніх робіт", - розповіла Мерило.

Це означає, що тепер кожен українець зможе сам оцінити стан дороги через мобільний додаток. Як відзначає мер Дніпра Борис Філатов, запуск програми показав, що практично половина міських доріг у поганому стані.

"Електронна паспортизація дала нам можливість швидко оцінити реальний стан усіх міських доріг і вулиць. Попередній аудит показав, що з 2977 кілометрів міських доріг 40% - у поганому стані, 21% - швидше у поганому і тільки 8% - у дуже хорошому стані", - сказав Філатов.  Він розповів, що на ремонт доріг в місті у 2016 році з місцевого бюджету виділять 650 мільйонів гривень.

"Наступні кроки в планах - з'єднати карту стану доріг з картою запланованих ремонтних робіт і ProZorro, так можна буде побачити увесь цикл - сьогоднішній стан, коли в планах провести ремонт, хто і якими засобами проведе ремонт і проконтролювати проведений ремонт. Також створюватиметься вже детальніше рішення до рівня GIS", - додала Мерило.

Мобільний навігатор Navizor допомагає прокласти маршрут поїздки з урахуванням якості дорожнього покриття. Додаток заздалегідь повідомляє водія про наближення до ділянки з поганою дорогою або допоможе його оминути. Користувач також може сам оцінити якість дороги або подивитися статистику оцінок іншими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-