У Міноборони назвали провокацією заяви про

У Міноборони назвали провокацією заяви про "українських диверсантів" у Криму

Укрінформ
Міністерство оборони України спростовує інформацію про те, що на території анексованого Росією Криму нібито діяла диверсійно-розвідувальна група ЗСУ.

Про це Крим.Реалії сказав речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, коментуючи напружену ситуацію поблизу адмінкордону з Кримом 7 серпня.

«Всі заяви російської сторони про те, що нібито на території окупованої території діяла диверсійно-розвідувальна група Збройних сил України, мають провокаційний характер і не відповідають дійсності», – заявив він.

За словами Селезньова, українські військові «діють у плановому порядку і плановому режимі».

«Ми володіємо тільки оперативною інформацією. Що стосується діяльності Збройних сил України, то наші підрозділи розташовані на певних місцях і позиціях і служать у плановому режимі. Завдання – стримати агресію противника», – зазначив спікер Генштабу.

При цьому він підтвердив інформацію про великі скупчення російських військових у Криму.

«Ми знаємо, що найближчим часом на території Південного федерального округу Росії почнуться масштабні навчання «Північний Кавказ – 2016», тому, цілком можливо, що переміщення сил і засобів Збройних сил Російської Федерації відбувається і в рамках підготовки до цих навчань», – повідомив Селезньов.

Він додав, що українські військові «уважно стежать за всіма процесами, які відбуваються на території анексованого Криму», щоб «адекватно реагувати на будь-які агресивні дії Росії по відношенню до України».

Зранку 7 серпня деякі російські ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що нібито на територію анексованого Криму прорвалася українська диверсійна група і в результаті перестрілки нібито є загиблі з російської сторони.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні близько 7 години російська окупаційна влада із невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на адмінмежі з Кримом на всіх напрямках. Станом на 14.30 пропуск частково відновлено.

Також вранці перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял повідомив про велике скупчення російських військових на півночі Криму. За його інформацією, Джанкой повністю оточений російськими військовими.

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов поінформував про те, що на адмінкордоні було чути постріли і очевидці помітили кілька вертольотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-