Штаб назвав імена вбитих під Новозванівкою росіян і показав їхню зброю

Штаб назвав імена вбитих під Новозванівкою росіян і показав їхню зброю

Фото
Укрінформ
У бою 23 липня під Новозванівкою на Луганщині були знищені, зокрема, двоє російських військовослужбовців 15 стрілецького батальйону 6 окремого мотострілецького полку 2 армійського корпусу Центру територіальних військ ЗС РФ.

Про це заявив під час прес-конференції в Антикризовому медіа-центрі у Краматорську начальник прес-центру штабу АТО полковник Валентин Буряченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В результаті одного з таких бойових зіткнень, яке відбулося біля селища Новозванівка Попаснянського району 23 липня о 8.50 ранку, з ДРГ противника наші військовослужбовці захопили оцей арсенал, який ви сьогодні бачите", - заявив Буряченко, демонструючи чергові докази російської присутності на Донбасі, у тому числі, кадрових російських військовослужбовців які воюють проти українських військових.

Всього під час боєзіткнення з ДРГ бойовиків українськими військовими було вилучено всього 24 найменування зброї та боєприпасів, предметів та спорядження російського виробництва. Більшість з них були продемонстровані на прес-конференції журналістами.

"Ось міна МОН. Там є маркування заводу - №15, партія - 31, в Україні та в інших країнах ці міни не вироблялися. Ми також можемо бачити, що демонструє ця розгрузка. Чітко видно завод, який її виготовляє - завод РФ", - прокоментував полковник.

Він додав, що Росія оновлює свої склади, "а стару зброю, боєприпаси через ці "гумконвої" передає у користування на окуповані території".

"За попередньою інформацією від СБУ, двоє загиблих - це бойовики з позивними "Лом" та "Тихий". "Лом" - це Ломов Олександр Олександрович, проходив службу на посаді командира розвідувального підрозділу 15 батальйону територіальної оборони "СССР-Брянка". На даний час 15 стрілецький батальйон 6 окремого мотострілецького корпусу 2 армійського корпусу Центру територіальних військ ЗС РФ", - заявив начальник прес-центру штабу АТО.

Другий вбитий ворожий диверсант - "Тихий", справжнє ПІБ - Колосовський Олексій Григорович, також зі складу вищезазначеного підрозділу.

За словами Буряченка, цей розвідпідрозділ налічує близько 10 осіб, здійснює диверсійні акції в межах н.п.Золоте Луганського області. Щодо 15 батальйону територіальної оборони "СССР-Брянка", то він був сформований у місті Брянка, пункт постійної дислокації - місто Первомайськ. Чисельність особового складу становить близько 260 осіб. Бойовики цього підрозділу приймали участь у боях під Дебальцевим, Брянкою, Щастям та Стахановим.

Поруч з цим, у штабі АТО продемонстрували інші захоплені раніше документи російських окупаційних військ: список особового складу одного з підрозділів, обхідний лист, контракт, який підписують громадяни РФ з "міністерством оборони ДНР" тощо.

"Диверсанти маскують свою присутність. Не признаються, що вони є кадрові військові. Використовують, наприклад, шеврон "войска донського". Під прикриттям різних таких формувань і діють. Але гадаю, що ні для кого не секрет, що саме росіяни на окупованих територіях протистоять підрозділам сил АТО", - наголосив Буряченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-