Озброєних

Озброєних "бурштинових" старателів затримали з бронетехнікою

Фото
Укрінформ
Cпецпідрозділи Нацполіції затримали на Рівненщині групу незаконних старателів бурштину. Вони вели розробки прямо у заповіднику, серед непрохідних боліт, мали у своєму розпорядженні зброю і бронетехніку, а при затриманні чинили опір.

Про це у Фейсбуці повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Кілька днів тому при патрулюванні безпілотниками спецпідрозділу "Дніпро-1" на найвіддаленішій від населених пунктів території боліт у заповіднику виявили незаконний "клондайк видобувачів бурштину". Беспілотники обстріляли. Два з трьох були збиті. Це не фронт… на зйомках було видно багато озброєних людей, страхітливу картину розорення природи заповідника і... бронетехніку. Сьогодні під ранок   спецпідрозділи Нацполіції зайшли на далекі острови у Рівненському заповіднику (Рокитнівський район, непрохідні болота) і затримали групу незаконних старателів, які чинять опір спецназу. Бронемашина МТЛБ вилучена, затримано кілька людей", - уточнив Аваков.

За його словами, зараз бандити "бурштинової мафії" намагаються організувати місцеве населення на акції протесту, щоб відбити у поліції техніку і старателів.

Фото: Фейсбук, Аваков

Міністр закликає людей не піддаватися на провокації і підкреслює, що його рішучість відновити законність на "клондайках" непохитна.

"При необхідності до місця безпорядків будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії та поліції. Операції з наведення порядку триватимуть", - підкреслив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-