Аваков анонсував нові спецоперації проти

Аваков анонсував нові спецоперації проти "бурштинової мафії"

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ проведе спецоперації проти "бурштинової мафії", подібні до рівненської, також у Житомирській та Волинській областях.

Про це заявив під час спілкування з журналістами після церемонії відкриття першого в Україні  сервісного центру МВС міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поки що ця операція (проти бурштинової мафії - Ред.) торкнулася лише Рівненської області, бо саме там ситуація найбільш загострена. Але близька до неї ситуація у Житомирській і Волинській областях. Там будуть відбуватися аналогічні процеси", - сказав Аваков.

Він додав, що Міністерство екології має найближчим часом оприлюднити підготовлену ним державну концепцію щодо врегулювання видобутку бурштину.

"Ми припинили злодійську схему, умовно кажучи. Треба запропонувати схему нормальну, державну, інакше вакуум створює хаос", - зазначив урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня в Рівному співробітники СБУ спільно з прокуратурою та поліцією викрили "бурштинову мафію" з чинних і колишніх правоохоронців. Були затримані керівники та учасники організованого угруповання, яке "очолювали" заступник прокурора Рівненської області, підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ та два колишні начальники районних відділів поліції. П'ятий організатор - місцевий мешканець, який контролював роботу бригад копачів бурштину, забезпечував його зберігання та накопичення. Операцією керували безпосередньо на місці голова СБУ Василь Грицак та генеральний прокурор Юрій Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-