На кордоні перехопили рекордну партію сигарет - майже на мільйон

На кордоні перехопили рекордну партію сигарет - майже на мільйон

Укрінформ
Українські прикордонники у минулу середу на Буковині затримали одну з найбільших партій контрабандних тютюнових виборів, які направлялися до Румунії.

Таку інформацію у четвер під час брифінгу в Укрінформі оприлюднив  речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Завдяки завчасно отриманій інформації на відстані близько 1 км від кордону мобільні підрозділи затримали 6 місцевих мешканців, які чотирма підводами намагалися перемістити через кордон 115 ящиків цигарок. Загалом зловмисники намагалися перемістити до Румунії 56 тисяч 300 пачок цигарок попередньою вартістю близько мільйона гривень», - повідомив Слободян.

Він зауважив, що почастішали випадки, коли зловмисники намагаються долучити до контрабанди цигарок неповнолітніх, чим піддають їхнє життя небезпеці.

«Відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень настає з 16 років, чим і намагаються скористатися злочинні угруповання. Затримані діти згідно із Законом України до відповідальності не притягуються, а передаються батькам, які вже за них відповідають перед законом», - застеріг речник ДПС.

Слободян нагадав, що у ці дні тривають заходи з посилення українсько-румунської ділянки кордону. За його словами, на цьому напрямку суттєво збільшено щільність охорони кордону, активізовано використання технічних засобів та посилено взаємодію із румунськими прикордонниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-