Слободян розповів, як розблокували траси біля кордону з Польщею

Слободян розповів, як розблокували траси біля кордону з Польщею

Укрінформ
Державна прикордонна служба України у взаємодії з українськими правоохоронцями спланувала операцію "Безпека", метою якої є недопущення у тісній співпраці з польськими колегами будь-яких провокацій на українсько-польському кордоні під час проведення у Польщі важливих міжнародних заходів.

Про це у четвер під час брифінгу в Укрінформі повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Держприкордонслужба проводитиме спеціальні заходи з метою не допустити перетину кордону зловмисниками чи будь-яких провокацій на українсько-польському кордоні під час важливих міжнародних заходів у Польщі", - сказав Слободян.

Він нагадав, що 4 липня польська сторона тимчасово призупинила малий прикордонний рух між Україною і Польщею. Такі обмеження діятимуть протягом місяця у зв'язку із посиленням заходів безпеки під час саміту НАТО в Варшаві, проведенням Всесвітнього Дня молоді у Кракові та приїзду до Польщі Понтифіка. Подібні заходи безпеки, за словами Слободяна, Польща вживає й на кордонах з іншими державами.

Разом з цим, 4 липня мешканці прикордонних районів, які були незадоволені тимчасовими обмеженнями малого прикордонного руху, блокували траси поблизу пунктів пропуску "Краковець", "Рава-Руська", "Шегині" та "Грушів", що призвело до суттєвого скупчення автотранспорту по обидва боки кордону та навіть до конфліктних ситуацій.

"За ініціативою Державної прикордонної служби було створено міжвідомчі штаби, до складу яких увійшли, окрім прикордонників, представники фіскальної служби, Національної поліції, СБУ та органів місцевого самоврядування. В ході кропіткої роз'яснювальної роботи правоохоронцям вдалося знайти порозуміння із мітингувальниками та розблокувати пункти пропуску", - зазначив Слободян.

Він повідомив, що за станом на 7 липня усі пункти пропуску на українсько-польському кордоні, які були частково заблоковані кількома днями раніше,  працюють у штатному режимі.

 "Зараз усі пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють в штатному режимі. Суттєвого скупчення автотранспорту у пунктах пропуску немає, за виключенням пунктів пропуску "Ягодин" та "Краковець". На інших напрямках туристи, які слідують за кордон, можуть перетнути державний кордон без зайвих очікувань", - сказав речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-