Бойовикам з РФ прислали нового командира - розвідка

Бойовикам з РФ прислали нового командира - розвідка

Фото
Укрінформ
Для втихомирення панічних натроїв бойовиків на Донбасі і впорядкування ситуації  на окупованій території Донецької області Росія прислала нового командувач 1 АК збройних сил РФ генерал-лейтенанта Валерія Асапова.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України, розміщеному у Фейсбуці.

"6 липня цього року, після панічного залишення передових позицій майже третиною новоприбулого особового складу, командування 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) змушене провести позачергову ротацію та запросити додаткового посилення боєготовими підрозділами у командування 1 армійським корпусом. Для впорядкування ситуації до штабу 9 ошмсп мп прибув командувач 1 АК ЗС РФ генерал-лейтенант Валерій Асапов", - зазначається в повідомленні.

У розвідці зауважили, що з огляду на втрату мотивації участі у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України та значні втрати протягом останнього тижня, у бойовиків залишається "вкрай низьким рівень морально-психологічного стану в з’єднаннях та частинах 1 АК (Донецьк) ЗС РФ".

"З метою припинення панічних настроїв у передових підрозділах командування 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) вирішило знімати з передової, відправляти в тил та піддавати кримінальному переслідуванню найбільш активних панікерів", - наголосили в розвідці.

У зв'язку з цим, за даними української розвідки, документи на дострокове припинення контракту щодо проходження військової служби з подальшою передачею справи до органів військової прокуратури РФ підготовлено, зокрема, на громадянина Росії Павла Михайлова.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-