Сесія міськради в Одесі: поліцейські кордони й сльозогінний газ проти натовпу

Сесія міськради в Одесі: поліцейські кордони й сльозогінний газ проти натовпу

Фото
Укрінформ
Восьма сесія Одеської міськради 7 скликання проходить в умовах масового пікетування мерії з вимогою відставки міського голови Геннадія Труханова.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, кількасот мешканців міста вимагають відставки мера, закидаючи йому подвійне громадянство, та розслідування офшорних схем, які пов'язують з його іменем. Учасники акції також тримають у руках плакати "Відстоїмо наші сквери", "Вимагаємо узгоджувального комітету по плану зонінгу в Одесі" тощо.

Від учасників "антитрухановського майдану", що заповнили Думську площу, влада відгородилася виставленими по периметру адмінбудівлі кордонами правоохоронців. Начальник Управління превентивної діяльності облуправління Національної поліції Іван Іщенко, який координує дії бійців, заявив, що в такий спосіб влада "забезпечує громадський порядок у центрі міста і на Думській площі, залучивши достатню кількість правоохоронців ГУНП в Одеській області, співробітників спецпідрозділів, Патрульної поліції та Національної гвардії".

При спробі групи мітингувальників пройти до міськради поліцейські застосували силу і сльозогінний газ, одного з учасників акції вихопили з юрби і заламали йому руки. Пікетувальники відреагували вигуками "Ганьба!" й оточили групу співробітників поліції, після чого протестувальника відпустили.

Тим часом засідання міськради триває - присутні на сесії 59 депутатів на пропозицію мера вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв теракту в Стамбулі, серед яких була й одеситка.

"Мерія також направляє листа із словами співчуття меру Стамбула", - зазначив головуючий на сесії Труханов.

Сьогодні депутати обговорюють внесення змін до рішення міськради "Про бюджет міста Одеси на 2016 рік", "Про розміщення на депозитних рахунках в банках тимчасово вільних коштів загального фонду бюджету міста Одеси", встановлення ставок збору за місця для паркування транспортних засобів тощо.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-