Саакашвілі відбув в Ізмаїл: контролювати боротьбу з епідемією

Саакашвілі відбув в Ізмаїл: контролювати боротьбу з епідемією

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі створив штаб для здійснення комплексу протиепідеміологічних заходів і відбув до Ізмаїла, щоб проконтролювати їх реалізацію.

Про це в суботу повідомив Укрінформу керівник прес-служби ОДА Юрій Жаров.

"Міхеїл Саакашвілі відбув до Ізмаїла, щоб особисто проконтролювати виконання комплексу протиепідеміологічних заходів, розроблених обласним оперативним штабом, до складу якого увійшли досвідчені фахівці з охорони здоров'я і соціального захисту та лабораторного центру Держсанепідемслужби", - зазначив  Жаров.

Керівники Департаменту охорони здоров'я та соціального захисту населення ОДА та обласного лабораторного центру Держсанепідслужби спільно з міською владою Ізмаїла координують зусилля для протидії поширенню інфекційного захворювання. До роботи залучено трьох головних лікарів райлікарень та 7 лікарів-інфекціоністів.

На базі лікувальних установ Ізмаїла розгорнуто 280 ліжок для хворих, а за необхідності буде задіяний додатковий ліжковий фонд в сусідніх Болградській, Ренійській та Кілійській райлікарнях. Ізмаїльчанам рекомендовано звертатись у разі захворювань до найближчих лікувально-профілактичних закладів і за телефоном гарячої лінії (04841) 3-46-74, уточнили в ОДА.

У міськраді Ізмаїла, в свою чергу, поінформували, що станом на 15 год. за допомогою до медиків звернулись зі скаргами, характерними для симптомів уражених кишковою інфекцією, 222 мешканці міста та одного з приміських населених пунктів, в тому числі 130 дітей. Шпиталізовано 122 пацієнтів, з них 80 дітей і 42 дорослих. Решта хворих перебувають на амбулаторному лікуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-