Самобуд на Жуковому острові в Києві знесуть

Самобуд на Жуковому острові в Києві знесуть

Укрінформ
Органи прокуратури вживають заходи до припинення порушень інтересів держави внаслідок незаконної забудови особливо цінних земель. Так, завдяки їх втручанню буде знесено самовільну забудову на землях водного фонду острова Жуків у Києві.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Отримавши в користування земельну ділянку на острові Жуків у м. Києві, приватний підприємець здійснив її незаконну забудову, звівши приміщення площею 430 кв м. Зазначені приміщення підприємцем збудовано самовільно, за відсутності дозвільних документів. До того ж будівництво проведено на землях водного фонду, забудова яких заборонена. З огляду на вказані порушення прокуратура м. Києва звернулася з позовом про знесення незаконно спорудженого нерухомого майна, який судами задоволено", - ідеться в повідомленні.

У ГПУ також додали, що, не полишаючи спроб залишити у своєму протиправному володінні будівлі та ухилитись від обов'язку їх знести, приватний підприємець подав заяву про перегляд судових рішень Верховним Судом України. Однак найвища судова інстанція, погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, 15 червня 2016 заяву порушника відхилила, а судові рішення залишила без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-