Організатори віче в Коцюбинському спростовують заяви про проплачені мітинги

Організатори віче в Коцюбинському спростовують заяви про проплачені мітинги

Укрінформ
Організатори віче в селищі Коцюбинському обурені заявою голови секретаріату партії "Нові обличчя" Юрія Денисенка, який стверджує, що нібито народний депутат Ольга Червакова (фракція БПП) роздає по 200 гривень за участь у мітингах, і вимагають спростування цієї інформації. 

Про це в коментарі Укрінформу заявила активістка і журналістка Ірина Федорів.

"Я тричі організовувала віче у своєму рідному селищі. Сотні людей приходять з власної волі, обговорюють важливі для нас питання. Ці люди самі скидаються грошима, аби надрукувати самвидав "Громада Коцюбинського" - це газета, яка сповіщає громаду про корупційні схеми в регіоні. Коли ці люди чують про те, що за участь у зборах громади їм платять гроші, вони обурюються. Як організатор зборів я теж обурена. Так, на наші заходи ми публічно запрошували і Ольгу Червакову, і Ганну Гопко, і Остапа Єднака й інших нардепів. І вони приїздили, виступали. Був також голова Київської ОДА. Нікому й на думку не спало звинуватити когось із запрошених у тому, що нам за участь в акціях платять гроші, крім секретаря Ірпінської ради Денисенка", - наголосила Федорів.

За її словами, партія "Нові обличчя" усвідомлює, що громада разом із народними депутатами, які звертаються до Генпрокуратури щодо дерибанів лісу в регіоні, страшенно бояться, що, зрештою, за злочини доведеться відповідати. "Вони бездоказово поширюють про простих мешканців селища недостовірну інформацію. Тепер взялися за народних депутатів, які на вимогу громади допомагають. Робиться все, щоб нікому вже не хотілося захищати інтереси громади, бо в результаті всіх облиють брудом з ніг до голови. Але я певна, що ми боротьбу з корупціонерами доведемо до логічного завершення", - зазначила Федорів.

Вона також прокоментувала тези Денисенка щодо витрати "величезних коштів" на "найдорожчих рекламних носіях" в Києві, де міститься соціальна реклама акції "Коцюбинське, не продаємося!": "Ініціатором цієї акції була громада Коцюбинського. Її підтримав Комітет виборців України - громадська організація, статутна діяльність якої полягає в протидії підкупу виборців і сприянні проведенні чесного волевиявлення", - сказала Федорів. 

Вона наголосила, що до акції "Коцюбинське, не продаємося!" долучилася низка інших громадських організацій - рух ЧЕСНО, Опора, Центр протидії корупції та Transparency International.

За її словами, всі рекламні носії надано безкоштовно, як передбачено законом, оскільки це соціальна реклама, що документально підтверджується відповідним висновком експертів. 

Нагадаємо, що  депутат Червакова є одним з авторів прийнятої 14 квітня 2016 року постанови Верховної Ради України про розпуск Коцюбинської селищної ради "за дії, що суперечать Конституції України, законам України та протирічать інтересам територіальної громади". Це сталося після відсторонення депутатами селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної, яке відбулося з порушенням чинного законодавства. До цього Матюшина зверталася до Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування зі скаргами на бездіяльність та протиправні дії місцевих депутатів.

Депутати від партії "Нові обличчя" оскаржили це рішення, і 1 червня 2016 року Вищий адміністративний суд України прийняв рішення про скасування постанови Верховної Ради від 14 квітня.

Депутат Червакова назвала дії колегії суддів "ганьбою судової системи", бо підставою для визнання постанови ВР незаконною судді вважають те, що вона була прийнята одразу в цілому, не пройшовши процедуру другого читання.

Депутат заявила, що на "заангажоване і неправосудне" рішення колегії суддів буде подана скарга. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-