Рада відмовилася скасувати перейменування Дніпропетровська і Комсомольська

Рада відмовилася скасувати перейменування Дніпропетровська і Комсомольська

Укрінформ
Народні депутати не підтримали постанову від Опозиційного блоку щодо скасування перейменування міста Дніпропетровськ.

Проект постанови №3864-п про скасування рішення ВР щодо перейменування міста Дніпропетровськ у Дніпро підтримали лише 18 депутатів з мінімально необхідних 226 голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також народні депутати відмовилися підтримати проект постанови №4085-п про скасування рішення Верховної Ради про прийняття за основу та в цілому проекту постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів, серед яких Комсомольськ.

За словами автора постанови, народного обранця Сергія Капліна, мешканці міста Комсомольськ, яке перейменували у Горішні Плавні, висловлюються проти такого перейменування.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що після розгляду цих постанов у нього тепер немає перешкод для підписання законодавчих актів про перейменування у рамках декомунізації міст та  населених пунктів.

Як повідомлялося, 19 травня Верховна Рада ухвалила постанову №3864, якою перейменувала місто Дніпропетровськ у Дніпро.

Крім того, в того ж дня Рада ухвалила постанову 4085 про перейменування окремих населених пунктів та районів, серед яких було перейменовано місто Комсомольськ у Горішні Плавні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-