На львівському сміттєзвалищі є загроза ще однієї лавини – ДСНС

На львівському сміттєзвалищі є загроза ще однієї лавини – ДСНС

Фото
Укрінформ
На Грибовицькому сміттєзвалищі, де другу добу шукають рятувальників, є загроза ще однієї лавини. Фахівці зафіксували велику тріщину в тілі сміттєзвалища, і вона швидко збільшується.

Про це розповів начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Сергій Дмитровський під час сесії Львівської обласної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є загроза зсуву лівої частини сміттєзвалища, оскільки фахівці зафіксували тріщину, яка за дві хвилини збільшилась на шість сантиметрів», - уточнив Дмитровський.

Нагадаємо, 30 травня о 15:20 поблизу с. Збиранка Жовківського району на території полігону твердих побутових відходів після завершення гасіння пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. 

Також правоохоронними органами вивчається питання щодо ймовірного перебування під завалом ще однієї людини - працівника Львівського комунального підприємства.

На рятувальників з висоти 90 м обвалилося 100 000 куб. м сміття.

Згідно оперативної інформації ДСНС України, від початку проведення робіт пересипано 21 900 куб. м сміття, для нарощення дамби інфільтратів вкладено 1630 мішків з піском.

До пошуково-рятувальних робіт залучено 317 чол. та 50 од. техніки, 2 кінологи з пошуковими собаками.

Фото: Маркіяна Лисейка, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-