Диверсант

Диверсант "ЛНР" отримав 9 років за підготовку терактів на День Незалежності

Укрінформ
Сєверодонецький міський суд виніс вирок члену диверсійної групи, що готувала терористичні акти проти українських військових та мирних жителів під час святкування у місті Дня Незалежності.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-служба Управління Служби безпеки України в Луганській області. До 21 серпня шестеро членів групи добували інформацію про місця розташування підрозділів сил антитерористичної операції та розробляли плани терактів. 22 серпня до них приєдналися ще троє диверсантів, які привезли велику кількість додаткової зброї, боєприпасів та вибухівки. У планах злочинців було знищення правоохоронців, що дислокувалися в передмісті Сєверодонецька, теракти в самому місті в День Незалежності, диверсії на залізниці», - розповіли в прес-службі УСБУ.

Зазначається, що за декілька годин до запланованої терористичної акції групу було знешкоджено. У розгромленому таборі диверсантів правоохоронці вилучили гранатомети, вогнемети «Шмель», гранати Ф-1 та РГД-5, автоматичну зброю, вибухівку, медичні препарати та військові продовольчі набори російського зразка.

Одного з диверсантів затримали 24 серпня, решту учасників групи - через кілька днів. Бойовиком виявився мешканець Новоайдарського району Олег Єремеєнко, 49 років. До терористів чоловік приєднався в травні 2014 року. Спочатку він охороняв будівлі, захоплені бойовиками, та збирав розвіддані про місця дислокації підрозділів ЗСУ. Згодом увійшов до складу диверсійної групи, створеної для терористичної діяльності на території Луганщини. Добре орієнтуючись на місцевості, він підшукав місце в Піщанівському лісництві, де й розташувалася диверсійна група.

Терориста засуджено до дев’яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-