Справа

Справа "2 травня": одеський суд визнав доказами телерепортажі

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси, що розглядає справу про масові заворушення в місті 2 травня 2014 року, визнав доказами відеозаписи тележурналістів, що стали очевидцями нападу сепаратистів на мирну ходу уболівальників клубу "Чорноморець".

Таке рішення озвучив у п'ятницю головуючий на процесі суддя Віктор Корой.

"Суд ухвалив визнати відеозаписи журналістів телеканалів, що вели репортажі про перебіг подій 2 травня в районі Грецької площі Одеси, доказами у кримінальній справі, наданими стороною обвинувачення. Водночас суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката Каркіщенка, що просив визнати диски з відеозаписами неприпустимими доказами", - зазначив суддя Корой.

У свою чергу, прокурор Володимир Дудкевич пояснив, що сторона обвинувачення надала змогу захисникам підсудних заздалегідь ознайомитись з усіма матеріалами кримінальної справи, в тому числі з додатками, серед яких були відеодиски, отримані від телекомпаній.

"В адвокатів була змога своєчасно ознайомитися з цими дисками, які вони сьогодні просили визнати "неприпустимими доказами", однак суд не мав підстав задовольняти їх клопотання, і ми будемо на них спиратися при обгрунтуванні своєї позиції", - акцентував прокурор Дудкевич.

Нагадаємо, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот дістали поранення. Першими жертвами сепаратиськи налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові заворушення, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у заворушеннях.

Фото: timer-odessa.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-