Суддя-хабарник з Одеси - у лікарні з порізаними венами

Суддя-хабарник з Одеси - у лікарні з порізаними венами

Укрінформ
Суддя Малиновського районного суду міста Одеси Буран, який був затриманий учора під час отримання хабара 500 тисяч грн, знаходиться в 11-й лікарні міста Одеси з порізаними венами і перебуває під охороною правоохоронців.

Про це під час брифінгу заявила голова Ради суддів України Валентина Симоненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«29 березня близько 24-ї години працівники НАБУ доставили суддю до 11-ої лікарні міста Одеси. Він дійсно порізав собі вени, і зараз лікарі займаються його лікуванням», - сказала вона.

Симоненко додала, що суддя Буран перебуває під охороною працівників НАБУ і Нацполіції.

Голова Ради суддів зазначила, що наразі процесуальний статус судді Бурана не відомий, оскільки йому не було пред'явлено підозри, а Верховна Рада не давала згоду на його затримання.

Вона також розповіла, що при обшуках заступника голови Малиновського суду було вилучено у залі суду у сейфі 1700 дол. США, у його кабінеті - невелику грошову суму, подаровану на день народження працівниками суду, а вдома - близько 500 дол. США.

За її словами, наразі заступник голови Малиновського райсуду перебуває на роботі.

Як повідомляв Укрінформ, голова Ради суддів України Валентина Симоненко заявила, що спроба затримання працівниками НАБУ та Нацполіції судді Малиновського райсуду Одеси ледь не закінчилася самогубством підозрюваного у хабарі судді.

Детективи НАБУ спільно з працівниками Нацполіції викрили у вівторок одного із суддів Малиновського райсуду Одеси в отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тисяч гривень. Однак при затриманні суддя вчинив опір і, застосувавши вогнепальну зброю та користуючись статусом недоторканності, зник з місяця події.

Увечері 29 березня працівники НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили, що ними встановлено місце знаходження судді, який застосував вогнепальну зброю проти детективів, і вирішується питання щодо застосування запобіжних заходів.

В інтернет-спільноті "Судді України" користувачі стверджують, що вночі Олексій Буран забарикадувався в будинку і відстрілювався з карабіна. При цьому він телефонував заступнику голови Малиновського районного суду Одеси Віталію Граніну та казав, що живим не здасться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-