Селезньов сказав, скільки років піде на розмінування Донбасу

Селезньов сказав, скільки років піде на розмінування Донбасу

Укрінформ
На повне розмінування території Донбасу піде приблизно 20 років.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник прес-служби Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Владислав Селезньов.

"Дослідження, проведене Женевським центром розмінування, свідчить про те, що кожен рік війни в будь-якому конфлікті - це в подальшому 10 років для розмінування цих територій. Тому якщо конфлікт на сході країни триває майже 2 роки, то найближчі 20 років ми будемо проводити заходи з розмінування. Тому зараз важливо приступити до реалізації цих заходів, забезпечення дотримання режиму припинення вогню і дотримання заходів з розмінування як певних ділянок, так і пунктів пропуску на лінії розмежування боків, щоб захистити мирне населення", - сказав Селезньов.

Він зазначив, що на ВСУ покладено завдання складання карт мінних полів на територіях, контрольованих силами антитерористичної операції (АТО).

"Ми повинні проводити розмінування з урахуванням певних аспектів, а саме забезпечити ремонт всіх мереж структур, для того, щоб відновити нормальне функціонування всіх населених пунктів", - підкреслив Селезньов.

Нагадаємо: 2 березня в Мінську члени Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі підписали документ щодо технічних аспектів завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. Згідно з цим документом, сторони конфлікту до 31 березня повинні визначити райони і скласти карти розмінування на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-