Під Харковом знесли Леніна і Маркса

Під Харковом знесли Леніна і Маркса

Фото
Укрінформ
Пам'ятники Леніну і Марксу знесли в Харківському районі. Обидва факти кваліфіковані як хуліганство.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області Оксана Калмикова.

"О 8.00 до чергової частини Харківського відділу поліції надійшло повідомлення, що у дворі Липецької загальноосвітньої школи звалено пам'ятник Леніну. Також встановлено, що вночі в Черкаських Тишках від рук невідомих постраждав монумент Карлу Марксу", - зазначила Калмикова.

За її словами, на обидві адреси виїжджала слідчо-оперативна група.

"Оглянуто місце подій. Розпочато досудове розслідування за статтею "Хуліганство" із санкцією до 5 років позбавлення волі", - додала Калмикова.

Проводяться заходи для встановлення усіх обставин і осіб, причетних до цих кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, 18 лютого на Харківщині знесені відразу три пам'ятники Леніну, причому демонтаж в Ізюмі здійснено за рішенням міськради, пам'ятники ж у Боровій і в Першотравневому знесли невідомі.

З 2014 року в Харкові і області демонтовані більше 30 пам'ятників Леніну, включаючи звалений активістами найбільший в Україні монумент на площі Свободи. Тоді ж мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв відновити цей пам'ятник "на тому ж місці". Зараз зверху постамента встановлено прапор України, а на фасадній частині - картина із зображенням Пресвятої Богородиці.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-