До блокади російських фур приєдналися Волинь та Прикарпаття

До блокади російських фур приєдналися Волинь та Прикарпаття

Відео
Укрінформ
Ще дві області – Волинська й Івано-Франківська - підхопили естафету Закарпаття і блокують дороги, щоб не пускати в Україну російські фури, які прямують з Білорусі.

Про це повідомляє 5 канал.

"Кількість російських вантажівок значно зросла, оскільки Польща заборонила транзит вантажівок Російської Федерації через свою територію, тому вони їдуть через Україну. З 08:00 години активісти почали блокувати небажаний транспорт на пункті пропуску "Доманове" Ратнівського району Волинської області", - зазначається у повідомленні.

Активісти блокади кажуть, що митники їм у цьому допомагають. Серед трофеїв - фура з російськими номерами і "георгіївською стрічкою", яка везла яблука. Її, заявляють учасники акції, не випустять з полону взагалі, триматимуть до кінця блокади.

"Блокада розпочалася, як і планувалося, сьогодні ранком. Чотири фури було повернуто вже з території Волинської області. Митниця була ще вчора попереджена, що буде блокада. Перед митницею розвертають їх назад, на пропуск білоруський. Зараз почали вертатися автомобілі ті, що Закарпаття не пускає. Ми їх поки що теж просимо чекати. Швидше за все, що будемо всі ці фури просити поміняти на Савченко і інших полонених", - зазначив організатор блокади Сергій Кушнір.

В Івано-Франківській області активісти заблокували рух російських вантажівок. Їх зупиняють на Яблуницькому та Вишківському перевалах.

Про це повідомив голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода»  Василь Попович на партійному сайті.

«Активісти Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» блокуватимуть рух російських вантажівок територією Прикарпаття. Свободівці організували чергування на Яблуницькому та Вишківському перевалах задля унеможливлення безперешкодного руху вантажного транспорту з державними номерними знаками Російської Федерації на Закарпаття, звідки той прямує до країн Європейського Союзу», - повідомив Попович.

Він закликав долучитись до цієї акції інші патріотичні організації, а органи центральної влади – заборонити в’їзд на територію України вантажному транспорту з Росії.

«Наскільки відомо, вантажівки перетинають український кордон без належного митного огляду, бо йдуть транзитом. Гіркий досвід російських «гуманітарних» конвоїв ми вже маємо на прикладі Луганської та Донецької областей», - підкреслив він.

Як повідомлялося, на Закарпатті активісти блокують проїзд російських вантажівок. Блокаду почали учора ввечері місцеві активісти, серед яких і ветерани АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-