«Справа 26 лютого»: у Криму затримали журналіста, який прийшов на суд

«Справа 26 лютого»: у Криму затримали журналіста, який прийшов на суд

Укрінформ
У Криму, під будівлею суду, де має проходити засідання у "справі 26 лютого", затримали кримськотатарського журналіста Заїра Акадирова.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Еміль Курбединов.

«Щойно надійшла інформація про спробу затримання співробітниками центру з протидії екстремізму біля будівлі Верховного суду Криму відомого кримськотатарського журналіста Заїра Акадирова, який прийшов на процес по Чийгозу А. в якості слухача», - повідомив Курбединов.

Через кілька хвилин він додав, що журналіст пред'явив документи (це було зафіксовано на камеру), проте його все одно намагалися усадити в автомобіль, щоб відвезти у центр з протидії екстремізму. Коли ж відвезти Акадирова не вдалося, його  відвели «в адміністративну будівлю поліції, що знаходиться навпроти Верховного суду Криму».

Нагадаємо, сьогодні окупаційна влада має намір ухвалити вирок у «справі 26 лютого» заступникові голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу й активістам Мустафі Дегерменджі й Алі Асанову. Їх звинувачують в організації масових безладів у Сімферополі 26 лютого 2014 року. Тоді, напередодні окупації півострова Росією, під кримським парламентом зібралися тисячі прихильників територіальної цілісності України та їхні супротивники - представники партії «Русское единство». У тисняві двоє загинули, кілька десятків осіб отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-